Voilà

Menő a magyar.

2012. május 28. 23:34

bella ragazza

0 komment

Aki rendszeresen olvassa a bejegyzéseimet, láthatja, mennyire fontosnak tartom azt, hogy értékeljük a hazai kincseket, s őrizzük az örök értékeket. Külföldi trendek hajhászása hosszú távon értelmét veszti.

Ha manapság feltűnik Kalocsa, egyre több embernek jut eszébe a hímzett minta, mint a minőségi pirospaprika. :) Ibolya, csillagvirág, liliom, pillevirág, tulipán, szegfű, harangvirág, margaréta, orgona, fukszia, árvácska, rózsa, rózsabimbó, különböző bogyók, nefelejcs, gyöngyvirág. Ezek alkotják a mintát. Egy éve a Hugo Boss-céget is megihlette, olyannyira, hogy Jenson Button kalocsai mintás overallt viselt a F1 Brazil nagydíjon. A fotókon a tervek is láthatók. Ezzel a történettel kezdődött a magyar minta berobbanása a nemzetközi köztudatba.

 

Hogy tetszik az overall?

Díszítettek Kalocsaival már kesztyűt, cipőt, övet, sőt, a fanatikusoknak már iPhone tok is kapható Kalocsaiban. Hogy tetszenek?

 

Mielőtt fejünkbe szállna a büszkeség, s elkezdenénk magunkat mintákba borítani, tudjuk-e milyen a kalocsai minta, s mi a matyó hímzés jellegzetessége? Össze ne tévessze őket senki. Ugyanis a kalocsai minta a rengeteg fajtájú és színű virág kavalkádja, míg a matyó hímzés csak piros, bíbor színű, jellegzetessége a rózsa. E rövid útbaigazítás után jöhetnek a divatos holmik!

Nekem a magyar mintákról Hrivnák Tünde és a kedves By Me márka jut eszembe, aki kollekcióját egyenesen az igényes üzletasszonyoknak készíti. Tünde műveit gyakran láthatjuk Pataky Zitán, Czene-Bánhidi Petrán, ők a márka fővédnökei. A fotókon látható az új kollekcióról készült pillanatkép is.

  

Egyik kedvenc műsorvezetőm, Tatár Csilla is nagyon elhivatott a témában, neki egész Kalocsai gyűjteménye van otthon. Kedves, mosolygós, csupaszív lány ő, nem hiába tekinti fontosnak a magyar értékek megtartását, s a magyar divattervezők támogatását.

 

 

 

Csillának nem volt akadály kedvenc darabjait becsempészni a Mokkába, reggelente.

S végül egy virtuális ajándék kedvenc tanítónőmnek: Boldog névnapot ZS.! :)

 

 Forrás: rodziasszony.blogspot.com/2012/05/kalocsai-iphone-tok-mar-ilyenem-is-van.html
        www.facebook.com/csillatatar
        divany.hu/trend/2011/11/03/kalocsai_mintat_a_magyar_uzletasszonyokra/
        kalohirek.hu/hir/kalocsa/2011-10-28/35533/egyedi_kalocsai_mintas_kollekciot_mutattak_be

A bejegyzés trackback címe:

https://angeltips.blog.hu/api/trackback/id/tr894551926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása