Voilà

Sütögetős pillanatok, fotók.

2012. június 09. 15:45

bella ragazza

0 komment

A hétvége beköszöntével egy kellemes grillpartira voltam hivatalos. Magában a hír nem szenzáció, ami nekem inkább megtetszett, az az isteni desszert: home-made-kürtőskalács! Csináltam is pár részletfotót, annyira ínycsiklandó.

 

Ugye Te is érzed a vanília illatát, a cukor ropogását? Igen, isteni volt... Te is kedvet kaptál, hogy elkészítsd? Nosza! Hozzávalók 6 főre:

  • 75 dkg liszt (éljünk egészségesen, legyen zabpehelyliszt),
  • 2 tojás,
  • 10 dkg olvasztott kókuszzsír (vaj helyett),
  • 1 dl tej,
  • 30 g élesztő,
  • 4 ek cukor (nálam 7-10csepp stevia, pici vízben elkeverve)
  • 1 citrom lereszelt héja,
  • 1 ek vaníliaaroma,
  • csipet só. S hogyan csináljuk?
    1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. (Nálam ez bő fél óra volt a forró sütő felett.)
    2. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra szaggatjuk.
    3. A formákat lekenjük kókuszolajjal - vagyis olvasztott kókuszzsírral (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a csíkokat feltekerjük rá. Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson.
    4. Cukros fahéjba forgatjuk, (aki szeretné, hogy szép piros legyen, az tojással kenje le a beleforgatás előtt) és egy tepsiben felállítva 200 fokon megsütjük. (Kb. 20 percig sültek az enyémek.)
    5. Picit várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha egy pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.
    6. A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. Persze, kürtőskalács készítéshez kész felszerelés kell, de egy kis ötletességgel meg tudjuk ezt is oldani. :)
      Én a következő ötletet találtam:
      Az első fontos lépés, hogy a házban lelhető összes wcpapírt kutassuk fel, majd fosszuk meg a gurigájuktól. Ez lesz a forma. ;) Ezután alufóliával csomagoljuk be őket, úgy, hogy egy pici a belső részükre is jusson. Majd lássunk neki a tésztának. :D
    7.  
    8. Vidám ínyenckedést!
    9. Recept forrása: www.nosalty.hu/recept/kurtoskalacs

 

0 komment
Megosztás:

Címkék: home made kürtőskalács

A bejegyzés trackback címe:

https://angeltips.blog.hu/api/trackback/id/tr174575304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása