Voilà

A kutatás törvénye Liz szerint. Lélekbalzsam lélekbúvároknak.

2012. június 25. 20:19

bella ragazza

3 komment

A mai esős kora estén hazautaztunk munka után, a vacsorámat pedig egy életreszóló kedvenc film társaságában töltöttem, Liz Gilberttel. Ugye mindenki rájött, melyik XXL-hosszúságú filmről van szó? :) Aki nem jött rá, a következő bemutató neki szól:

Aki nem látta, bizony, muszáj megnéznie. Engem ez a trailer úgy megérintett... Végignézve az előzetest, még mindig borsódzik a hátam, pedig már legalább 5x láttam.

Sajnos, ma csak a végét kaptam el a filmnek, de ez a bő fél óra ugyanúgy belebújt a lelkembe, mintha az egész filmet néztem volna. A finálé fő bölcsességét megosztom veletek:

"A természet törvényei ugyanolyan valóságosak, mint maga a gravitáció.
A kutatás törvénye nagyjából a következőt jelenti: ha elég bátor vagy ahhoz, hogy hátrahagyj mindent, ami biztonságot nyújtott és lehet az bármi: az otthonod, vagy a kedvenc éttermed -és elindulsz, hogy megtaláld önmagad, legyen az egy belső utazás, vagy igazi út,- tekints mindenre, ami az út során veled történik úgy, mint a kirakós egy darabjára és fogadj úgy mindenkit, mintha a tanárod volna.
Ha készen állsz arra, hogy egyszer, s mindenkorra elfogadj néhány kellemetlennek tűnő igazságot magaddal kapcsolatban, akor biztosan megleled, amit keresel.
Őszintén hiszek ebben, mert ezt tapasztaltam."

185748_galeria_izek1.jpg


Ti hisztek ebben? Láttátok a flmet? Hogy tetszett? Nekem az egyik kultusz film... :)

3 komment
Megosztás:

Címkék: ízek imák szerelmek

A bejegyzés trackback címe:

https://angeltips.blog.hu/api/trackback/id/tr634610837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morabora 2012.06.26. 23:27:22

A munkatársam 37 éves. Egy szép májusi szombaton összeesett egy vidéki focipályán: megállt a szíve. Barátai próbálták életben tartani, amíg a mentőhelikopter megérkezett és kórházba szállította, miközben többször kellett újraéleszteni. Most Mátraházán lábadozik, és mindenki csak találgat: lehet-e belőle ismét teljes értékű munkaerő?...
Ez is egy (látszólag nem tudatos) választás, ez is egy utazás, méghozzá felettébb bátor... Talán kevésbé szórakoztató, mint a filmbéli, ám általa a lélek olyan szakadékokat jár meg, s olyan tapasztalatokra tesz szert, melyeket más módon nem volna képes... Mit érezhet most? Nem tudom...

bella ragazza 2012.06.27. 09:35:22

@morabora: Igen, vannak véletlen fordulatok... Hasonló megpróbáltatással szerintem mindenki találkozik az életében. Én azt gondolom, bár lehet, morbidul hangzik, mindennek megvan az oka, s mindenben megpróbáltatásban van olyan dolog, ami az életünket segíti.
süti beállítások módosítása