Voilà

Ne rohanj! Állj meg egy percre...

2012. július 04. 13:55

bella ragazza

0 komment

Napok óta röpködnek a hőfokok, s az ember lánya nap mint nap színesebb, nyitottabb szandálban (papucsban) közlekedik. Ez alól én sem vagyok kivétel, a nyár első pedikűr (és pedikűrös) tesztjén én is túl estem.
Kiváncsi vagyok, ti hogy vagytok vele, - az én talpam naponta hidratálás, krémezés után kívánkozik.

Aromatherapy-for-Feet.jpgForrás: vitrin

Hogy ne csak a külcsínnel, hanem a belbeccsel is foglalkozzak kellőképp, a belső ápolásról is írok pár sort. Milyen gyakran foglalkoztok a lábatok ápolásával, talpaitok védelmével?
Ez a végtag terhelődik a legjobban a nap folyamán, hisz egész testsúlyodat meg kell tartania.
Tudtátok, hogy talpunk nem kissebb, mint testünk teljes térképe? Minden szerv reflexzónája megtalálható itt kicsiben, 70 000 idegvégződéssel. A rendszeres talpmasszázs páratlan relaxáló, stresszoldó, nyugtató hatással bír, s a rengeteg pozitív egészségmegőrzési hatásáról nem is írtam. Az a baj e rohanó világgal, hogy lassan saját magunkra nem jut elég időnk. holott erről kell, hogy szóljon az életünk. Hisz nem arra lettünk teremtve, hogy végigrohanjuk az életet, s ne éljük meg az értékes pillanatokat.

Tehát! Valljuk be, hányan kenegetjük, kényeztetjük lábainkat naponta? :) S ki az, aki már volt az idén talpmasszázson?!  Pedig ez a saját egészségünk érdekében ez létfontosságú lenne. Nekem például a rendszeres talpmasszázs rendbehozta az immunrendszeremet.
Majdnem 2 éve már, hogy Magyarországra költöztünk, s a klíma, levegőváltozás picivel több energiát követelt az immunrendszeremtől. Akkoriban rengeteg nagy döntést meg kellett hoznunk, sok változás történt, s talán a stressz is közrejátszott a gyengülésemben. Lényeg a lényeg, 2010 oltóberétől következő év májusáig havonta elkapott valami nyavalya, hol kisebb, hol nagyobb. Idővel kiderült, a mérsékelt hajhullásom sem volt hiábavaló, ugyanis gócos, előrehaladt mandulagyulladásom volt. Tavaly nyáron egy kedves rokonom masszírozta először - szakszerűen a talpamat, s alapos diagnosztikát csinált. Anélkül, hogy bármit szóltam volna, pontosan tudta, milyen egészségügyi gondokkal küzdök. Meglepő volt, de igazán hatásos. Alaptermészetemnél fogva rajongok a természetes dolgokért, a bio termékek és egészséges táplálkozás a szívügyem. Nem igazán bízom az orvostudományban s a gyógyszeripar csábításaiban. Azóta foglalkoztat a talpmasszázs, s azóta masszírozom rendszeresen a lábaimat. Hogy igazán profi szinten műveljem ezt a szakmát, képzést végeztem el, s másoknak is így szerzek örömet. :) Bizony, ismerőseim közt nagy az érdeklődés! :) Így értem el a történetem végére, s büszkén állítom, több mint egy éve, tavaly májustól
MÉG NEM BETEGEDTEM MEG. Érdekes.

lábmasszázs.jpgFotó: harmonie szalon

Ezért mindenkit arra buzdítok, próbáljon ki a nyáron legalább egyszer egy alapos talpmasszázst. Persze, a pedikűrös csajszi alaposan belemasszírozza a nyugtató krémet a lábadba kezelés után. De ez még nem minden! Ettől nagyobb élményben lehet részed, ha képzett masszőrhöz mész. Sokan vannak azok, akik szégyenlősek, bizalmatlanok egy idegen masszőr kezei alá befeküdni, hogy egész testüket átmasszíroztassák. Azoknak is és mindenki másnak tudom ajánlani a talpmasszázst. Nemkell hozzá semmi, csak te, egy szabad óra, nyugalomra való hajlam, s a többi a masszőr dolga...

Akit igazán érdekel, olvasson tovább:
A talpon nemcsak rengeteg idegvégződés található, de a testet behálózó energiapályák, meridiánok is itt végződnek. Testünk akkor működik egészségesen, ha benne az energia szabadon áramlik, és átjár minden sejtet. Amikor az áramlás valahol valamiért elakad, akkor az ott levő szervben energiahiány alakul ki, vagyis megbetegszik. Megfelelő talpmasszázs szinte minden problémán segíthet. Hiszen a lábfejünkön, a talpunkon található speciális zónák masszírozása hatással van szervrendszereinkre. Jótékony hatásai a következők: Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését és csökkenti az esetleges fájdalmakat. Pozitívan hat a szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, és vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát éa a bőrproblémákat is. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását és erősíti az immunrendszert. Energiákat tesz szabaddá, mellyel a tartás, és az arckifejezés is megváltozik. Továbbá anyagcsere- betegségeknél, gerincbetegségeknél születtek eddig sikerek. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlen ajánlott. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Lelki problémákban is segítséget nyújthat.
Bizonyos eseteknél a talpmasszázst kerülni kell, ha:

  • gyulladt, visszeres a láb (embóliaveszély miatt)
  • gombás (fertőzés szétterjedhet)
  • erősen dagadt, ödémás a láb
  • törött/sérült a láb
  • súlyos szívbeteg, veszélyeztetett terhes
  • daganatos betegségben szenved.

Volt-e valaki közületek már talpmasszázson? Ki próbálná ki szívesen?
Bárkit szívesen részesítek eme élményben. :)

Cikk forrása: Medicenter Alapítvány, AntalVali.

A bejegyzés trackback címe:

https://angeltips.blog.hu/api/trackback/id/tr24627553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása