Voilà

Reggeli pozitivizáló tippek.

2012. július 31. 09:12

bella ragazza

0 komment

Reggeli ébredés. Sokan, köztük én is, élvezem a szabadnapokat, a hosszú ágyban tartózkodást. Persze ez nem adatott meg minden nőnek, s biztosan vannak olyanok, akiknek egy jól sikerült hétvége után nyűgösen indul a hét, a munkanap. Vagy csak szimplán ránk tör néha-néha az ok nélküli szomorúság, melankólia...

nevetés.jpg

Ez a bejegyzésem szóljon pár olyan tippről, amik a reggeli ébredést szebbé tehetik, feldobhatják, amitől biztosítjuk a napi energikus, mosolygós hangulatot. S ha a férfiak is végigolvassák, s találnak kedvükre valót, nosza, hajrá, próbálják ki a hétköznapokban. Nem kötelező ezeket a tippeket megfogadni, hisz nem kötelező plusznak szántam.
S az is lehet, egy-két tipp már nem újdonság ezekből, többen vagyunk, akik ezeket az apróságokat naponta, vagy hetente megtesszük. Nem kellenek hozzá drága kellékek, rengeteg idő, pusztán elég egy kis előkészület, vagy pár perc... Tehát!

1. Próbáljunk megtenni mindent azért, hogy a reggeleink ne rohanással, stresszel kezdődjenek. Ne hagyjuk utolsó pillanatra az ébredést. Keljünk fel inkább pár perccel korábban, hogy vidáman, átgondolva nekiindulhassunk a napnak. Igazán, az a pár perc alvás a szervezetünknek mit sem segít... Inkább ébredjünk időben, mosolyogjunk egyet, s tervezzük meg a napot, nyugodtságban. Lassuljunk le, lélegezzünk mélyeket.

2. Ha kedvünket leljük divatmagazinok, újságok lapozgatásában (persze csak ha nem frusztrálnak a cérnavékony modellek, s egyenesben vagyunk a súlyunkkal, a pozitív hozzáállásunkkal), még előző este készítsük ágyunk mellé kedvenc, aktuális magazinunkat, s ébredés után elnyúlva, ágyban nyújtózva lapozgassuk át reggel. Meglehet, még tippet is kapunk a napi outfitünkkel kapcsolatban. :)

3. Ha kertes helyen lakunk, s lehetőségünk van kiosonni a reggeli természetbe, ne hagyjuk ki! Imádok gyönyörködni az ébredő természetben, hogy kezd beindulni a város... S ami extra plusz dolog, próbáljunk ki a puha füvön, a reggeli harmatban mezítláb sétálni! Talpmasszázzsal foglalkozom, s bizonyított tény, hogy a reggeli harmat csodákat tesz az emberrel. Az egészségre páratlan pozitív hatása van. Persze csak a természetes harmat, mert a locsolt fűben nincsenek ilyen csoda dolgok... :)

4. Ha nincs kerted, biztosan találsz egy kis nyugodt zugot. Csinálj pár jóga mozdulatot, nyújtást, hogy újraéledjen a vérkeringés a testedben. Vagy csak találj egy nyugtató dallamot, s meditálj pár percet, teljesen kizárva a világot. Bevallom, néha nem könnyű minden gondolatot kizárni, mikor az agy már kezd teljesen beindulni... :)

5. Ha tehetjük, munkába menet sétáljunk. Én, ha lehet, mellőzöm az autó használatát munkába menet, inkább a tömegközlekedést választom, sétával kombinálva. Nektek is ezt ajánlom, egy kiválasztott távot tegyünk meg gyalog, sétálva. Vizsgáljuk meg a várost, nézegessük a házakat, az új táblákat, kirakatokat, amiket a rohanó autóból nem is láthatunk. Mosolyogjunk bele a világba, s csaljunk a szembejövő emberek arcára, szemébe is nagy mosolyt! Igen, rossz napokon néha nehéz, de próbáljuk meg, mert magunknak teszünk ezzel jót! :)

Vidám napokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://angeltips.blog.hu/api/trackback/id/tr114686048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása