Voilà

Nyár, autók, meleg, versenyzők... Gálafutam Kecskeméten.

2012. szeptember 22. 20:43

bella ragazza

0 komment

Szeptember második hétvégéjén még javában tarolt a jó idő. Nem véletlen, hisz a főtéren megrendezték a Főiskolai Gálafutamot. Az Elektromobil versenyről, s az ide épült járgányokról már írtam egy májusi bejegyzésemben, azóta a kecskeméti csapatok egy Szikszói Gálafutamot is megnyertek. A videó a Szikszói emlékeket idézi:

Szikszói futam from katushka on Vimeo.

Forrás: Vimeo.

Hasonló hangulat várt Kecskemét főterén is a nagy napon, amire a szervezők már hetek óta aktívan készültek. Rengeteg színes program, kicsiknek-nagyoknak különféle programok, a nézelődőknek pedig színes standok kerültek felállításra. Az elektromobil kategóriában nemcsak körversenyek voltak, ami alapján tisztázódott, hogy ki lesz a győztes, hanem gyorsulási verseny is volt. Ezenkívül nem csak elektromobilok szerepeltek a terebélyes, kanyargós pályán, hanem másfajta meghajtással működő járművek, mint pl. elektromos gokartok, elektromos eco-mobilok és Formula Student jármű is szerepelt. Ez a rendezvény non-profit jellegű volt, mindössze arra szolgált, hogy a fiatal hallgatókat jobban ösztönözzük a kreativitásra, s a nagyközönségnek megmutassuk, mennyire fontos a tudatos járművek jövője, s a fiatal generáció motiválása. Hogy a nap fényét emeljük, felkértünk pár ismert embert, akinek valami köze van az autóversenyzéshez, hogy jelenlétével emelje a verseny színvonalát, még több nézelődőt csábítva a kecskeméti főtérre.

Kérésünknek eleget tett Kőváry Anett, akitől reggelente a legfrissebb híreket kapjuk a Class FM - Morning Showban, Wéber Gábor, F1 szakkommentátor és többszörös Renault Clio Kupa bajnok, Michelisz Norbert autóversenyző, szintén Renault Clio Kupa bajnok. Mindhárman a Zengő Motorsport aktív tagjai, van aki régebbtől, s van, aki csak egy-másfél éve. Engem személyesen Kőváry Anett lepett meg nagyon kellemesen, mivel nemcsak egyenes, közvetlen, segítőkész nő, hanem igazi, belevaló, sportos csaj, aki imádja az autóversenyzést, s emellett a focit is! Szenvedélyeiről pedig írni sem rest, személyes blogot is vezet! :)

Nagy ritkaság ez a mai világban egy nőtől, mint ahogy az is, hogy egy ismert ember pusztán segítségből részt vesz egy ilyen versenyen, pusztán segítségből tesz egy-két kört a kiállított autóval a pályán, s nemcsak honoráriumért hajlandó "megtisztelni", s jól érezni magát nálunk. Igen, a Zengő Motorsport tagjai ilyen emberek! S ezért nagy tisztelet Nekik!

De térjünk vissza a futamhoz. Az egész napos programok és futamok délután zárultak. A rendhagyó körversenyek győztes díját ismét a Racsni - kecskeméti csapat vitte el. Az esemény legjobb pillanatai lent láthatóak, s záróakkordként a fotókból készült videót is megnézhetitek.

3.jpg   1.jpg2.jpg

 5.jpg  7.jpg  6.jpg  13.jpg  9.jpg   8.jpg   11.jpg   12.jpg  10.jpg  15.jpg  19.jpg  18.jpg  14.jpg

 

Elektromobil galafutam from katushka on Vimeo.

Forrás: Vimeo.

A bejegyzés trackback címe:

https://angeltips.blog.hu/api/trackback/id/tr584784877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása